Alternatieve therapie

Lichaamsgerichte therapie
 

Acute en chronische stress beïnvloeden ons lichaam op vele niveaus. Stress kan een cascade van reacties veroorzaken die de onderliggende problemen verergeren die de stress in eerste instantie hebben veroorzaakt. Sommige mensen zijn zo gevoelig voor stress dat zelfs een klein beetje stress hen in een emotionele neerwaartse spiraal kan storten. Bij anderen veroorzaakt stress een overdreven lichamelijke reactie die bekend staat als de vecht-of-vluchtreactie. In beide gevallen hebben chronisch verhoogde cortisolniveaus door stress een schadelijk effect op je lichaam. En in sommige gevallen is over-apperen erger dan onder-apperen. Gelukkig voor ons zijn er veel goedkope en toegankelijke zelfhulpmethoden om stress te verminderen en je zenuwstelsel te kalmeren. Een van die manieren is lichaamsgerichte therapie.

Liefdevolle vriendelijkheid meditatie

Liefdevolle vriendelijkheid is een meditatietechniek die gevoelens van mededogen voor jezelf en anderen cultiveert. Wanneer je liefdevolle vriendelijkheid meditatie beoefent, cultiveer je gevoelens van liefde en mededogen voor jezelf door je te richten op de positieve kwaliteiten die je hebt. Dit kan van alles zijn, van je intelligentie tot je geduld. Je kunt ook gevoelens van liefde voor anderen cultiveren door je te richten op hun goede kwaliteiten. Dit kan van alles zijn, van hun vriendelijkheid tot hun intelligentie.

Ademhalingsoefeningen

Met de toename van geestelijke gezondheidsproblemen in de westerse wereld, is er een toename van het aantal studies naar het verband tussen ademhaling en geestelijke gezondheid.

Ademhalingsoefeningen kunnen zittend of liggend worden gedaan. Er is een veelheid aan ademhalingsoefeningen die je kunt uitproberen. Welke ademhalingsoefeningen u kiest, bepaalt u zelf. U kunt ook ademhalingsoefeningen proberen die bij uw behoeften passen. Sommige mensen vinden bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen als pranayama (India) of ritmische ademhaling (Amerika) nuttig. U kunt ook ademhalingsoefeningen proberen die bij u passen. Sommige mensen vinden bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen zoals pranayama (India) of ritmische ademhaling (Amerika) nuttig.

Aanvullende therapieën die u kunt proberen

Hypnotherapie – Uit onderzoek blijkt dat hypnotherapie effectief is bij de behandeling van angst- en depressieve stoornissen en bij de behandeling van obsessieve-compulsieve stoornissen. Hypnotherapie werkt door de manier waarop je hersenen functioneren te veranderen door ontspanning te gebruiken om angst te verminderen, positieve gedachtenpatronen te bevorderen en gedragsverandering aan te moedigen.

Cognitieve gedragstherapie is effectief bij de behandeling van angststoornissen, depressieve stoornissen en relatieproblemen. CGT is gebaseerd op het idee dat onze gedachten onze gevoelens en gedragingen beïnvloeden. Daarom richt het zich op het identificeren van negatieve denkpatronen en het vervangen daarvan door positieve patronen.

Conclusie

Er zijn veel manieren om jezelf te verwennen, maar het is belangrijk te onthouden dat jezelf verwennen niet hetzelfde is als egoïsme of hebzucht. Het is oké om wat tijd voor jezelf uit te trekken en wat quality time te besteden aan dingen die je blij en gelukkig maken in jezelf. Het is ook oké om te herkennen wanneer je hulp nodig hebt en die te krijgen. Er zijn miljoenen mensen die je willen helpen en als je hulp nodig hebt, is het oké om ze te vragen.

Posts created 1

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top