Een leven lang leren: ook voor leraren?

Nascholing leerkrachten basisonderwijs

 

Bijscholing is elk onderwijsprogramma dat leraren helpt op de hoogte te blijven van het laatste onderzoek en de beste praktijken en hen in staat stelt deze kennis met hun collega's te delen. Bijscholing kan bijzonder nuttig zijn in plattelandsgebieden, waar er een tekort kan zijn aan gekwalificeerde leerkrachten of beheerders. Bijscholing verbetert ook het behoud van leraren en verhoogt de betrokkenheid van leraren. De nascholing voor leerkrachten in het basisonderwijs is erg belangrijk. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Education Practice onderzocht de voordelen van bijscholing voor leerkrachten in het basisonderwijs.

Wat is permanente educatie?

Permanente educatie is een brede term die gebruikt wordt om elke vorm van professionele ontwikkeling aan te duiden die bedoeld is om leerkrachten up-to-date te houden met strategieën die momenteel op school gebruikt worden. Dit kan van alles zijn, van professionele ontwikkelingsseminars tot online trainingsprogramma's. Het belangrijkste voordeel van bijscholing is dat het leraren in staat stelt informatie te delen met hun collega's, wat een aanzienlijke invloed kan hebben op de schoolcultuur en de prestaties.

Welke leerkrachten hebben baat bij bijscholing?

Onderzoekers onderzochten gegevens van een enquête die werd verstuurd naar de leraren van alle openbare basisscholen in de staat Georgia, Verenigde Staten. Zij keken naar de effectiviteit van bijscholing op basis van vier verschillende uitkomsten: 1) de perceptie van de opleiding; 2) hun waargenomen bekwaamheid na de opleiding; 3) de tijd die zij aan de opleiding besteden versus de tijd die zij aan lesgeven besteden; en 4) hun behoud in het beroep. Uit de resultaten bleek dat de bijscholing de doeltreffendheid van de lessen van de leerkrachten met 27,1% verhoogde, wat de opleiding de moeite waard maakt. Bovendien hielp bijscholing leraren nieuwe concepten te begrijpen, kennis op te doen over nieuwe onderwerpen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Hoe werd het onderzoek uitgevoerd?

Onderzoekers voerden dit onderzoek in de staat Georgia uit over een periode van drie jaar. Zij ondervroegen meer dan 1.800 leerkrachten van basisscholen in de hele staat. Ze vroegen leerkrachten om verslag uit te brengen over hun bijscholingservaring, hun behoud van hun beroep en hun prestaties als leerkracht.

Conclusie

Samengevat heeft bijscholing verschillende voordelen voor zowel leerkrachten als leerlingen. Bijscholing is een effectieve manier om leraren op de hoogte te houden van de laatste trends en beste praktijken in het onderwijs. Het kan leerkrachten ook helpen nieuwe vaardigheden op te bouwen en hun algemene kennisbasis te verbeteren.

Posts created 36

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top